Genieten bij Jan Patat

Terras biedt uitzicht op Jachthaven Middenmeer

Op de plaats waar jaren de welbekende snackkar van Mart stond, is de laatste weken hard gewerkt aan een nieuwe snackbar.
De nieuwe eigenaar, Jan de Jong, die onder de naam Jan ’Patat’ zijn zaak runt, heeft de zaken meteen goed aangepakt.
...
Een mooie grote snackbar met uitzicht op de jachthaven van Middenmeer is het resultaat.
De snackkar van Mart vormde jarenlang een vertrouwd beeld aan de havenkant. Het karakteristieke gebouwtje op de Havenstraat deed vele jaren dienst. Het frietkot werd echter steeds meer aangetast door de tand des tijds. Toen Mart eind vorig jaar stopte met zijn zaak en deze overdeed aan Jan de Jong, nam de nieuwe eigenaar al vlot het besluit om iets nieuws te gaan bouwen.
Inmiddels is er een gloednieuw gebouw op een vertrouwde plek in het dorp. Het nieuwe gebouw heeft uitzicht op de haven van Middenmeer, en is een stuk ruimer van opzet dan de voormalige snackkar met aanbouw. ”Er is hard gewerkt om de snackbar voor de kermis van Middenmeer open te krijgen. En dat is gelukt. Nu moeten de laatste puntjes nog op de spreekwoordelijke ’i’ gezet worden. Maar we kunnen onze klanten ontvangen en dat is het belangrijkste.” aldus ’Patat’.
”De samenwerking met de gemeente verliep soepel. Ze heeft de bossage, die het zicht vanaf de Brugstraat blokkeerde, verwijderd. Ook werd er voortvarend meegedacht om tot de juiste oplossingen te komen bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Deze snackbar is natuurlijk wel één van de eyecatchers van Middenmeer. Het is het eerste wat je ziet als je over de brug komt.”
Naast een nieuw gebouw is ook het straatwerk onder handen genomen. Zo beschikt snackbar Jan Patat nu over een mooi terras aan de achterzijde. ”Het terras aan achterzijde van de snackbar wordt gewaardeerd door mijn klanten. Ze kunnen nu heerlijk genieten van een versnapering met uitzicht op de haven van Middenmeer.”
”Een echte officiële opening komt er niet. De komende tijd zullen we voor onze klanten leuke acties houden. Daarbij kan je denken aan een gratis ijsje voor de kinderen en leuke aanbiedingen voor de klanten. Gewoon af en toe weer eens wat anders. Ik wil onze klanten graag laten meevieren dat ik in een nieuw pand zit. Dat kan beter met acties voor de klanten dan met een grootse officiële opening” aldus Jan de Jong.
Jan Patat is er klaar voor (foto : Alexander Bügel) Jan Patat is er klaar voor (foto : Alexander Bügel)